Alla inlägg den 23 februari 2012

Av ettlivilund - 23 februari 2012 23:00

Var väldigt förväntansfull men även enormt nervös inför att börja på mitt nya jobb. Speciellt då jag inte har någon egentlig erfarenhet inom detta yrke. Nu har jag avverkat 5 dagar och hittills har det gått väldigt bra. Mest nervös var jag över kassan då jag aldrig varit i närheten av en sån. Men redan andra dagen fick jag stå ensam där...

Första dagen var vi 4 st som planterade över 9000 plant. Det är väldigt intressant att få vara med och se hur allt går till.

Vad gör jag mer om dagarna då?! Större delen av tiden står jag i kassan. Men jag jag ska även packa upp nya varor och prismärka, ställa upp på hyllor, vattna, hjälpa kunder, göra buketter etc. I övrigt så läggs en del tid på att gå runt och vända och vrida på växterna för att kolla om de är torra, har fula blad eller om det finns kusar. Önskar bara att jag hade mer kunskap om växterna. Men det är förhoppningsvis nåt jag lär mig. Jag kunde ju inte bygga telefonväxlar heller när jag började med det. Men man lär sig... och alla är nya i början.


En annan sak som känns lite speciell med mitt jobb är att de 2 arbetskamrater jag har är ett gift par som också äger stället. Så jag är den enda heltidsanställda de har.


Men ett stort PLUS med mitt jobb är att jag kommer ha många fina blommor hemma ;)

Idag fick jag med mig dessa hem...


 

En lila Gloxinia att ha på köksbordet...


 

Superfina engelska pelargoner att ha i köksfönstret...


 

Nåt nytt att ha på skänken...


 

Ännu en lila att lysa upp diskbänken med :)


Skönt med lite uppiggande färger i hemmet :) Jag som annars bara brukar ha gröna växter.

Ovido - Quiz & Flashcards