Alla inlägg under november 2010

Av ettlivilund - 9 november 2010 21:36

Det här året har verkligen varit det värsta i mitt liv. Är så urbota less på allt som hela tiden går emot mig.

Idag hade jag och pappa planerat att byta däck på min bil men inte helt oväntat så gick dom planerna i stöpet.

Bilen var parkerad mot garaget och jag skulle flytta på den eftersom det sluttar lite där. Men bilen gick inte att rubba för handbromsen hade frusit. Bestämde mig då för att försöka byta däck ändå och efter att alla bultar utom "låsbulten" var bortskruvade hittade jag inte verktyget som skulle ta bort den sista. Så då var det bara att skruva tillbaka bultarna och ta tillbaka däcken in i garaget igen. SUCK!


Är det så mycket begärt att nåt bara en liten sak kan få gå smärtfritt nån gång?!

Av ettlivilund - 8 november 2010 18:57

Elektrikern höll sitt ord och kom förbi idag så nu är elen dragen i köket och vi kan börja bygga igen köksväggarna och sen lägga golv och därefter montera köket   

Av ettlivilund - 8 november 2010 13:09

7 månader har nu gått sedan vi började renoveringen av huset. 7 extremt jobbiga månader utan kök och en vettig levnadsstandard. Matlagningen har skett i pannrummet på en kokplatta och disken har diskats i handfatet i badrummet.

Gissa om jag börjar vara less. Jag hoppas så innerligt att planen om att ha köket klart till 1:a advent håller. Men det tvivlar jag på. Det är så otroligt mycket kvar att göra. Bara vi slipper ha det så här under julen vore extremt skönt.


Köket före

  

  

Rivningen har börjat

  

Golvet togs bort och spånet som låg under skulle skottas bort


Spånet är borta och golvet är dammsuget

     


Rubbet är borta


Golvåsarna kommer på plats


Isolering, gles och golvvärmen läggs


Spångolvet är på plats


Så här ser det ut just nu. Väggarna är resta, fönstren ska bytas, elen ska dras, golvet ska läggas och sen ska köket börja byggas. Bara resten kvar med andra ord :P

              

Av ettlivilund - 6 november 2010 23:25

Det är så skönt när det händer grejer här hemma, idag har det varit just en sån dag. Vi har nämligen varit och köpt 3 osb skivor, 31 spånskivor och 50 gipsskivor... Det som kändes mindre fantastiskt var kanske att bära in allt i huset  


  

50 st gipsskivor

 

Nu ikväll har vi börjat smacka upp några skivor. LOVELY!


  

En av köksväggarna...

 

Imorgon har vi 2 födelsedagar att fira. Först fika hos Patriks farmor och sen middag hos min bror för att fira min älskade ögonsten Joel som fyller 17 år  


  

Min fina brorsson Joel



Av ettlivilund - 5 november 2010 22:08

Senaste nytt om huset är att vi idag haft våran nya elektriker här. De vi tidigare anlitade hade tyvärr häcken full så vi blev snabbt tvungna att försöka hitta en ny. Och som med det mesta här i livet är det kontakter som gäller då tydligen de flesta elektriker har fullt upp just nu. Som det lät på honom kunde dom börja redan på måndag. Hoppas bara den planen håller.


I morgon ska vi göra en tur in på byggmax och köpa spånskivor och gipsskivor till väggarna. Sen jäklar ska vi börja smacka upp skivor så vi kan börja montera köket någon gång.


Jag har hela mitt liv älskat att pyssla och jag vet inte hur många timmar jag har spenderat på att rita, klippa, klistra, sy etc. Det dumma är bara att allt man gör egentligen inte är så fint att ha framme. Men just till julen funkar det faktiskt med allt sånt där man gör, då är det bara roligt om det är saker man gjort själv.

Just nu håller jag på med filthjärtan som jag ska hänga i granen... om vi nu hinner få till ett ställe att ha någon gran på i jul. Det är ju inte så fint att ha en gran stående på spångovet bland isoleringen. Knappast så mycket julkänsla med det  


Jag slår vad om att dom flesta tycker jag låter som en gammal mormor som sitter hemma och pysslar. Men då får ni tycka det, because I love it! :)


  

Kanske inte sådär jättefint, men det är roligt att tillverka iaf :)

Av ettlivilund - 2 november 2010 22:41

Ja då var det ett tag sen jag skrev nåt här. Anledningen till det är att Putte tog med mig på sin sista arbetsvecka ner till Lindesberg norr om Örebro.

Var med grabbarna hela dagarna ute på vägarna vilket faktiskt var riktigt skoj. Provkörde läggarn och skottade asfalt.


  

Läggarn som jag provkörde

 

Välten


   

Sista lasset för Puttes säsong :)


Hur går det med huset då?? Jo det går framåt. Vi är nästan klara med innerväggarna. Fick köpa mera virke idag... som vi körde hem på våran för dagen nyinköpta släpvagn :)

Medan Putte och Mattias byggde väggar målade jag taket.


Lite mörk bild men det kanske syns lite iaf.

 

  

Lilla kaninen är trött och tar en paus. Han bryr sig inte ett dugg även fast vi sågar och bankar.

 


       

Ovido - Quiz & Flashcards