Alla inlägg under september 2010

Av ettlivilund - 21 september 2010 21:28

Nu har jag iaf hittat 2 fina tyger som ska inhandlas och sen förvandlas till köksgardiner. Har tänkt mig ett lantligt kök som går i vitt och blått, o då tror jag dessa tyger kommer passa.


  

Fint blommigt tyg


  

Samt ett randigt i färgerna vitt, beige och blått.


Så vad tror ni? Blir det bra?

Längtar till det är dax att ta fram symaskinen    

Av ettlivilund - 21 september 2010 14:23

Gud vad sällan de är jag shoppar nu för tiden. Men desto roligare när det väl händer   

Har sedan många år tillbaka vetat hur mitt kök ska se ut. Nu gäller det bara att hitta alla saker som behövs för att kunna få det så som det ser ut på bilden i mitt huvud ;) Har iaf lyckats hitta några saker.

Har under sommaren köpt en brödlåda i plåt (Mio) En trälåda med glaslock för att förvara tepåsarna i (Mio) En porslinskanna att ha mjölk i (Mio) 4 st nya krukor att ha i köksfönstren (Buketten, Birsta city) samt en ny diskhandduk (textilen i krokom)


Mina nya krukor till köket. Köpte två olika storlekar.


  

Idag köpte jag nya kaffemuggar på IXO. 6 st av varje färg.


Önskar bara att köket kunde vara på plats nån gång så jag får börja inreda. Allt är klart i huvudet sedan långt tillbaka men jag vill inte bara ha den bilden. Jag vill kunna se det i verkligheten också  

     



Av ettlivilund - 20 september 2010 14:46

I helgen har vi faktiskt inte gjort nåt på huset. Mest bara köpt hem det vi kommer behöva för fortsatt renovering, så som golvspånskivor, isolering till väggarna och drev till fönstren. Förhoppningsvis har vi en som kommer och hjälper oss till helgen med att byta några fönster iaf. Kommer ta sin lilla tid eftersom vi inte bara ska byta fönstren... dom ska dessutom flyttas och det ska göras nya   


Igår var det en fullspäckad dag. Först lunch hos svärfar. Fick en supergod köttgryta och ris. Sen in till staden för att rösta och sen vidare till min brorsson Isak som fyllde hela 14 år. Jisses vad tiden går. Kan inte säga min lilla brorsson längre för nu har han växt om mig med råge... 185 cm lång är grabben nu  

Söndag innebar som vanligt att min stora kärlek åkte iväg för ännu en veckas jobb på annan ort. Usch vad less vi är på detta nu. Men som tur är jobbar han bara oktober ut och sen får jag ha honom hemma hos mig. Myyyyys!


Mina älskade brorssöner, Joel som snart fyller 17 år och Isak som fyllde 14 år.   

Av ettlivilund - 16 september 2010 18:53

Idag är det äntligen torsdag och min älskade sambo kommer hem. Sitter just nu och funderar på vad vi ska pyssla med i helgen. Nästa steg på huset är egentligen att rörmockarn ska koppla ihop allt som har med golvvärmen att göra. Men än så länge har vi inte pratat med nån sån. Ev kanske vi börjar med att byta några förnster. Ska bli 3 nya i köket och sen nya i 3 av våra 4 sovrum. Resten byter vi nästa år när vi ändå bygger ut.

Skulle även behöva köpa hem spånskivor till golv och väggar samt ny isolering till väggarna. Får vi tag i en lastbil eller flakbil ska vi köra bort allt byggskrot som ligger och skräpar på gården. Ja nog har vi saker att göra alltid. Verkligen tur att jag älskar kroppsligt arbete.


Men ikväll blir det nog bara lite mys med en film och en flaska vin  

Av ettlivilund - 15 september 2010 22:57

Vi har sedan länge varit på det klara med hur allt ska se ut när det är klart efter renoveringen. Och faktiskt så har vi varit helt överens på alla punkter, om det nu inte är så att Putte låter mig få min vilja igenom  


Jag har ända sedan jag var liten velat ha ett lantligt vitt kök med ett fönster ovanför diskbänken och där inredningen ska gå i blått och vitt. Nu ska det ÄNTLIGEN bli verklighet och jag ska få bo där tillsammans med mannen i mitt liv! Kan det bli bättre?!


Tänkte visa några bilder på vad vi bestämt oss för.


  

Vi kommer lägga ett som ser ut som gamla rustika ekplank i köket, vardagsrummet och 2 sovrum.


  

Hallen får ett mörkgråttt klinkergolv Tyvärr kommer inte hallen kunna fixas förrän nästa sommar då vi bygger ut.


Vi ska ha vit panel på väggarna i köket och hallen.


   

Svarta vitvaror. Här är våran kyl och frys


  

Fläktkåpan


  

Micro


  

Ugn


  

Skåpluckor


  

Fasat kakel


Jag tror faktiskt att det kommer bli riktigt bra. Har även fått hem våra nya fönster med spröjs. Så hade vi bara tiden skulle det kunna vara färdigt snart. Men den som väntar på nåt gott...


  

Av ettlivilund - 15 september 2010 21:55

Tänkte visa lite bilder från hur det sett ut under resans gång med renoveringen. Dock är vi lååång ifrån klara.


  

Vardagsrummet innan


  

Köket innan


  

Renoveringen börjar


  

Under trägolvet hittade vi det gamla trägolvet. Alltså dubbelt golv som måste bort.


  

Vardagsrummet med plattan där en gammal kamin stått


  

Putte bilar bort plattan i golvet


  

Min alldeles egna hantverkare   


  

Köksväggen in mot vardagsrummet rivs




Som isolering under golvet låg det spån vilket vi var tvungna att handskotta i stora sopsäckar.


  

Spånet är borta. Till hjälp hade jag mina älskade brorssöner Joel och Isak.


  

Bröderna river ut köket


  


  

Även under köksgolvet låg det en massa spån.


Bäst att skydda sig så man inte får sorkfeber eller nåt annat läskigt


   

Allt spån är borta...


... och står i en massa säckar i carporten


Ytterligare en vägg ska bort. Mellan vardagsrummet och ett av sovrummen.



Välbehövlig middagspaus   


Allt är bara ett enda kaos med saker precis överallt. Känns som vi aldrig kommer få nån ordning på sakerna igen.


  

Finns ingen hejd på allt som ska rivas


  

Även under det sovrummet fanns det en hel massa spån som skulle skottas ut. Tror vi fick ihop närmare 90 säckar totalt. Mycket skottande blev det.


Våran fina "trappa" upp till vårat sovrum på övervåningen.


   

Man tog tydligen vad man hade när man byggde vårat hus. Här har dom pallat upp avloppsröret med en gammal plåthink och tegelpannor. Jäkla klåpare!


Det är som att vi flyttat tillbaka till 1800- talet med jordstampat golv. Om man skulle ner på toa på natten visste man aldrig vad som kunde springa runt nere på marken. Möss var inte alls ovanligt att se.


  

Anledningen till hela renoveringen ser ni på marken. Den svarta slangen som ligger helt oisolerad på marken... INTE konstigt att vårat kallvatten frös hela vintern. GRR


  

Det tråkigaste jag gjort i hela mitt liv var förmodligen att städa grunden. ALLT organiskt material skulle bort pga av mögelrisken. Efteråt när man snöt sig blev papperet alldeles svart, trots munskydd. MYS!


  

Ser lite bättre ut iaf. Luckan ut ur grunden som finns längst till vänster fick jag använda mig av en kväll efter en fest då jag va utelåst. Tog då av mig klänningen och kröp in. Alla sätt är bra utom dom dåliga   


  

Vi fick kämpa länge innan vi hittade några snickare som ville ta sig an jobbet. Till slut fick vi iaf tag i Optimo. Det var verkligen ett hallelulja moment när vi fick höra spikar slås i. Då såg man en liten ljusning i tunneln.


Golvåsarna på plats och snickarna var klara. Då var det bara för mig och Patrik att ta vid.


Vi började med att lägga igen golvet med trossbottenskivor. Efter det satte vi vindpapp och isolerade.


Därpå la vi glesen till golvvärmen


Jag kämpar med golvvärmen medan Putte är borta på jobb.


Golvvärmen ligger där den ska.


Nu är det bara för rörmockaren att komma och koppla ihop allt.


   

Ja såhär lever vi. Man får ta till nödlösningar när man varit utan kök i 5 månader. Här sitter vi och äter i anslutning till badrummet... VÄLDIGT MYSIGT   


Men det viktigaste av allt. Vi är sååå lyckliga tillsammans! Kärleken övervinner allt!                      

Av ettlivilund - 15 september 2010 11:49

Nu har jag äntligen fått tummen ur och gjort en ny blogg.


För bra precis ett år sedan köpte jag och min sambo Patrik vårat nuvarande hus. Vi var överlyckliga över att ÄNTLIGEN få bo under samma tak och dela livet tillsammans. Äntligen skulle vi slippa livet med 2 olika hem och det ständiga hattandet mellan båda hemmen. Nu skulle vi få ha alla våra ägodelar samlade på ett och samma ställe... vilken lyx.


När vintern kom och kylan med den, upptäckte vi att huset hade en hel del brister som hade varit omöjliga att upptäcka vid köpet. Alla vet ju att en typisk svensk vinter allt som oftast ligger på en temperatur under -10 grader. Redan vid den temperaturen hade vi stora problem. På morgonen när vi kom ner kunde temperaturen inne ligga på +8 grader. Varför de då? Jo, för att allt vårat vatten frusit vilket gjorde att värmepannan inte fick vatten så att värmen kunde cirkulera. Vi fick heller inget vatten till köket eller badrummet. Så vi kunde inte laga mat, diska, tvätta, duscha eller ens gå på toa. Många gånger åkte vi på badet för att kunna tvätta oss och uträtta våra behov. Mat blev det oftast att vi åt ute. Tur i oturen var nog att Putte inte hade något jobb under vintern. För hela hans dagar fick gå åt till att tina vatten, medan jag var på jobbet.

Vi fick en mardrömsstart på vårat gemensamma liv. Men trots det har vi ändå varit lyckliga tillsammans och absolut inte ångrat att vi ändå flyttade ihop.


Så i April började det stora projektet med att totalrenovera huset. Vi slet ut köket, vardagsrummet, ett sovrum och hallen till grunden. Hela den här ytan har sedan endast bestått av en jordstampad yta med ytterväggar. Kändes som vi flyttade tillbaka i tiden och levde på stampat jordgolv.


Patrik har iaf haft turen att få åka iväg och jobba på veckorna sedan i April, medan jag har varit tvungen att bo mitt uppe i allt det här.

Jag hade som sagt ett arbete, men trivdes inte alls med det. Så när jag i våras blev lovad en annan tjänst sa jag upp mig för att börja på det nya. Då ett tu tre hade jag ingen ny tjänst och var istället arbetslös utan inkomst eftersom jag själv sagt upp mig. Så efter en mardrömsvinter fick jag fortsätta att leva i en mardröm. Det där med att vara arbetslös betyder att man har en massa tid att kunna göra saker, men absolut inga pengar att göra nåt för. En inte allt för rolig ekvation.

Men istället för att jobba och tjäna pengar har jag jobbat här hemma med att riva, rensa och nu äntligen börjat bygga. Så äntligen efter 5 månader utan golv  och kök börjar jag äntligen kunna se lite ljus i tunneln... på hemmafronten iaf. På jobbfronten ser det nattsvart ut. Jag förstår inte hur jag någonsin ska kunna få ett arbete igen?! Verkar som att allt som räknas är en utbildning. Men jag har ingen möjlighet att låna mer pengar och utbilda mig. Så jag vet inte vad jag ska ta mig till?! Hoppas på ett mirakel kanske.


  


Vårat hus. Men nu är den inglasade verandan riven och där ska det istället byggas ut och bli vardagsrum... men de blir nästa sommar.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards