Alla inlägg under oktober 2010

Av ettlivilund - 7 oktober 2010 10:39

Nu vill jag att huset ska va klart så jag kan få börja möblera och inreda någon gång.


Har gått igenom mina gamla bilder och hittade några från mina gamla lägenheter.


Vardagsrummet i min bostadsrätt på Körfältet där jag bodde från 2004-2006


Min lägenhet i Centrala Östersund där jag bodde från 2006-2009.


Hade ett extrarum i min 2 ½  där jag hade ett större matbord för att kunna ha matgäster. Dörren leder in till sovrummet.


Samma rum fast med blick mot vardagsrummet.


Köket


Min läshörna i vardagsrummet bredvid mitt bokskåp som jag fått efter mormor och morfar.


Andra delen av vardagsrummet.


The master bedroom :)


Önskar verkligen att jag hade kunnat behålla min älskade lägenhet där jag trivdes som fisken i vattnet.


Men nu är det bara att hoppas på att vi någon gång får till huset så kanske det kan bli lika fint.. om inte finare :)           

Av ettlivilund - 5 oktober 2010 23:04

Morgondagen ska spenderas med min älskade vän Pullert, som även varit min tidigare sambo när vi bodde nere i Norrköping. Fina tider som vi alltid drömmer oss tillbaka till. Massa shopping, åt frukost/ lunch/ middag ute varje dag, party, träningskort både där nere och här hemma i Östersund, lägenhet både där och här hemma, reste i första klass med SJ och flög hem när vi ville. Men det bästa av allt... Jag hade min vän nära mig 24 timmar om dygnet.


  

Jag o Pul på Cindy f**king rella kryssning november - 08

Av ettlivilund - 5 oktober 2010 22:51

Tänk vad lite det kan behövas ibland för att man ska bli på riktigt bra humör. Min morgon började med ett fint sms från Putte: "Du är mitt liv, mitt allt, å jag älskar dig så enormt!!!"   


Kan man känna sig annat än lycklig av ett sånt sms?!


Av ettlivilund - 4 oktober 2010 22:39

Har i det stora hela haft en riktigt bra helg. Var helt underbart att få hem Putte en hel dag tidigare än vanligt, men tyvärr så hann vi inte med så mycket som jag hade hoppats på huset. Man kan tro att någon av oss fyllt år för vi har haft VM i främmande i helgen vilket har varit riktigt trevligt men då blir det inte så mycket gjort istället.


Under torsdagen och fredagen hade vi rörmockaren här som kopplade ihop golvvärmen och satte in ett nytt expansionskärl till pannan. Vi fick även hem en container som ställdes på gården för att kunna slänga bort allt byggskräp som blivit under tiden vi rivit och byggt. Trodde aldrig vi skulle fylla hela, men vi fick inte ens plats med allt skräp    

Golvvärmen är nu ihopkopplad. Tur det ska byggas in under trappen.


  

Allt skräp som legat utanför huset.


  

Ligger nu i containern och väntar på att köras bort. Skönt att vi slipper det där nu.


På lördagen började vi lägga golvspånskivorna samtidigt som vi luftade golvvärmesystemet, men det gick inge vidare för vi fick inte bort all luft. Puttes far kom förbi för att hjälpa oss med veden, men det gick inge vidare där heller för propparna gick och maskinen funkade inte.


  

Lite av veden... tyvärr så ligger fortfarande lite av det kvar.


Till slut var vi både hungriga och trötta så då svirade vi om och älsklingshjärtegrynet bjöd mig på middag på Dalwhinnies. Åt Tornedou (stavas?), det var iaf oxfilé med potatisgratäng. Så smarrigt. Sen dök Bobo, Malin och Jååånas upp och vi drack en massa goda drinkar. En riktigt bra kväll :)


Söndagen var lite seg, men vi lyckades lägga några spånskivor samtidigt som vi jävlades med propparna i pannrummet. När vi skulle provelda och slå igång fläkten till pannan lät den som den skulle skära vilken sekund som helst. Lampan slocknade när vi slog PÅ strömmen. Allt va generalknas och det slutade med att frysboxen gick sönder. Ja det går inte sådär jättebra för oss, men den här gången var det (kors i taket) inte jag som skrek rakt ut, utan det gjorde Putte. Annars är det ju jag som står för det heta humöret.


Det blev ju tyvärr inga fönster bytta i helgen men förhoppningsvis nästa helg.


Eftersom vi inte kom så lång med golvet i helgen så fortsatte jag med det idag, så nu är det nästan färdigt. Tog även bort lite av den gamla isoleringen i väggen för att byta ut den mot ny och fräsch.

Än en gång fick jag en otrevlig överraskning när jag synade huset lite extra.


Spånskivorna är nästan på plats.  


  

När jag stack in handen bakom isoleringen såg jag rakt ut genom väggen... Men hallååååååååå!!!!! Man undrar ju vad det är för människa som byggt det här så kallade huset vi bor i. Inte så konstigt att det varit storm inne i vintras  Vi fick ju tom ha kupévärmaren som blåste ut värme mot utblåset på diskmaskinen för att tina upp vattnet i slangen och sedan kunna tömma den på vatten. SUCK!!!

Ovido - Quiz & Flashcards