Alla inlägg under januari 2011

Av ettlivilund - 10 januari 2011 22:44

Jag minns så väl när jag i somras gick på Bygg Max och kikade på den vita panelen som låg där... som jag längtade efter att få börja sätta upp den på väggarna hemma i köket. Men så idag har det äntligen blivit verklighet, vi har gjort ena väggen klar. Vilken lycka! Visst det är fortfarande hur mycket jobb som helst kvar. Men det gäller att hitta dom här små målen mitt i allt för att orka fortsätta hitta nån energi till att fortsätta detta evighetsarbete.


  

De första två skivorna kommer på plats :)


  

Panelen är färdiga skivor som säljs på Bygg Max, 60x250 cm för 208:- st


Första väggen klar. Som jag längtar efter att få hänga upp de nya gardinerna jag sydde igår :)  

Av ettlivilund - 8 januari 2011 17:56

Idag har vi byggt in kyl och frys. Tyckte att de såg ut som två stora blaffor där de stod. Men efter dagens bygge är vi nöjda :)

  

Har börjat regla upp runt omkring.


  

Väggarna är på plats och sambon ser nöjd ut :)


  

Nu fattas bara överskåpen.



Om man tänker tillbaka på hur samma ställe i huset såg ut i våras känns det helt ofattbart att det kan se ut såhär idag.   


Hörnan i våras...

Allt var bortrivet och grunden var tom dammsugen :P


Så här ser det ut idag...

Det bästa av allt... vi har gjort ALLT själva. Det enda vi lejt bort är att få dit golvåsarna. Vi kan vara stolt över oss själva  

.. även fast mycket jobb återstår...     

Av ettlivilund - 7 januari 2011 23:58

Idag gjorde vi en tur in på Bygg Max för att storhandla. Köpte panelen som ska sitta på väggarna i köket, golvlist, 3 innerdörrar, dörrkarmar, spånskivor och lite annat smått och gott.


Fick en trevlig överraskning då vi letade efter dörrarna... Vi har byggt öppningar som ska passa till dörrar med höjden 200 cm. Mått som enligt internet skulle finnas. Men nej, i butiken finns bara dörrar med måttet 210 cm. Alltså fattas det 10 cm. Vi köpte dörrarna iaf och nu får vi göra om och göra rätt här hemma. Mer jobb är precis vad vi behöver. NOT!


Men istället för att snickra här hemma ikväll gjorde vi istället en tur med skotern till Henke för en trevlig fika. Men imorgon blir det nya tag här hemma.


  

Denna panel kommer sitta på väggarna i köket.




Av ettlivilund - 6 januari 2011 22:56

Äntligen är det nytt år och jag hoppas verkligen att detta år blir bättre än det förra. 2010 var utan att ljuga det värsta året i mitt liv, iof har inget blivit till det bättre än... men jag håller tummarna.


- Huset vi köpte visade sig ha en mängd dolda fel och vi har hittills renoverat det för över 200 000:- Vi som inte hade tänkt göra några omfattande renoveringar de närmsta åren.


- Hade sparat ihop pengar för att köpa min första bil, min drömbil... men den visade sig behöva lagas för 15 000:- så den fick jag sälja med stor förlust.


- Trivdes inte alls på mitt arbete och lyckades få ett nytt jobb. När jag väl sagt upp mig visade det sig att jag inte hade något nytt jobb.


- Eftersom jag sagt upp mig själv blev jag avstängd från a- kassan, trots att jag sa upp mig pga en ny tjänst. (Dubbelt straffad med andra ord)


- Med renoveringen innebar det att vi har fått leva 9 månader utan kök och där vi har suttit i badrummet och ätit.


Det finns en massa andra saker också... men de håller jag för mig själv.


Jag och min käre sambo fick iaf ett bra slut på året då vi tillsammans med några kompisar åkte till Bakvattnet i 4 dagar och åkte skoter, åt god mat, badade bastu och mös.


  

Putte på våran skoter


  

Min älskade ängel


Putte och jag


Uppe på fjället. Dax att grilla korv


Väldigt mörk bild. Men jag och Putte på nyårsafton


Här hemma har vi de senaste dagarna fortsatt att sätta spånskivor och gips på väggarna.


   

Det går lite trögt när det hela tiden är saker som är i vägen och måste flyttas.


   


Nåt annat som gör att det drar ut på tiden är alla vägguttag som måste sågas upp.


Nu är äntligen denna vägg helt igenbyggd... så i köket är väggarna redo för att panelen kommer upp.


Eftersom jag snart fyller år vill jag hinna så mycket som möjligt i köket så det finns ett vettigt ställe att sitta och fika på. Vägrar att bjuda på fika inne i badrummet. Då hoppar jag hellre över min födelsedag.                 

Ovido - Quiz & Flashcards