Alla inlägg under februari 2011

Av ettlivilund - 14 februari 2011 00:05

Idag har vi äntligen hittat lite ny energi och tagit itu med golvet. Så nu är det ena sovrummet klart, samt halva köket.


Min älskade handyman


Halva köksgolvet är nu lagt.


     

Av ettlivilund - 11 februari 2011 22:14

De senaste dagarna har det gått lite trögt för oss här hemma. Känns som vi haft lite svårt att hitta någon energi. Det enda som egentligen har hänt är väl att vi köpt handtag till de nya innerdörrarna samt monterat dem.


  

Våra nya handtag.


Jag hade egentligen tänkt mig andra handtag... som vanligt så ser jag bara i huvudet exakt det jag vill ha... men det är sällan det går att få tag i :(


Elektrikern kom hit en sväng igår och vi trodde han skulle bli klar då... men icke. Han skulle istället komma förbi idag och göra klart men det dök upp något annat. Så förhoppningsvis kan han göra klart allt i början på nästa vecka istälet.

Av ettlivilund - 9 februari 2011 21:51

Blev inte så mycket gjort här hemma idag. Eller ja, inte vad gäller renovering iaf. Putte stack iväg till fjällen tidigt i morse och själv har jag bara pysslat på här hemma med såna där roliga måsten. Vikt tvätt, tvättat, bäddat rent i sängen, dammsugit, dammtorkat och lagat mat.

När min älskade sambo kom hem fick han maten serverad.


  

Idag blev det ugnsstekt lax med kokt potatis, sallad och creme fraiche toppat med rödlök.


I morgon kommer elektrikern hit och gör klart allt. Så nu kommer vi äntligen kunna tända lamporna här hemma.

Av ettlivilund - 8 februari 2011 22:06

De senaste dagarna har det verkligen hänt grejer här hemma, och det känns så skönt att jag snart kan torka bort sågdamm från köket utan att det kommer dit nytt direkt. 

Den sista gipsskivan har nu kommit på plats i klädkammaren. Vi som tyckte vi tog till och köpte en hel pall med gips (50 st) men de räckte precis och det blev inte en enda skiva över.


I lördags hade vi våra pappor här som hjälpte oss lite. Medan Puttes pappa spacklade ett av sovrummen, gipsade Putte klädkammaren och jag och pappa bar in ved i pannrummet. Skönt med lite hjälp... Stort tack för det!


De senaste två dagarna har jag målat 2 av 4 sovrum. Det blir vitt med en fondvägg.


  

Istället för att hela väggen blir fondvägg tycker jag att det är snyggare att ha en ram runt det färgade partiet.


Föredrar rundade hörn istället för kantiga.


   

I det andra rummet blir det en svart fondvägg.


  

Ikväll har även golvet börjat läggas i det ena sovrummet. Vi kommer ha samma sorts golv på hela nedervåningen... förutom i badrummet såklart :)


   

Även innerdörrarna kom på plats idag.


Imorn ska jag ta nya tag i klädkammaren medan min käre sambo sticker till fjälls och åker skoter. Han har tur han som kommer iväg på lite nöjen ibland.   

Av ettlivilund - 3 februari 2011 19:08

Nu när vi börjar närma oss slutet på den här etappen av renoveringen känns det helt ofattbart när man kikar på gamla bilder. Hur har vi egentligen stått ut med att leva som vi gjort i snart 1 år??? Men allt går, bara man ger sig f*n på det. Vi hade ju egentligen inget val. Vi kunde ju inte sälja huset, för vem hade velat köpa det? Det fanns bara en utväg, och det var att ta tjuren vid hornen.


Tänkte visa lite bilder för att jämföra hur det såg ut innan och hur det ser ut nu.


Vårat tidigare vardagsrum...  

Vi gillade den vitmålade timmerväggen... Kommer bli en ny sådan i det nya vardagsrummet... men det blir efter att vi byggt ut. Inte än på nåt år alltså :P


Så här såg det ut i somras...


Så här ser samma rum ut nu...

   

Nu kommer vardagsrummet vara ett sovrum.


__________________________________________________


Vårat gamla kök...


Så här såg det ut i somras...


Så här ser det ut just nu...


Känns verkligen helt ofattbart att vi åstadkommit detta själva. Men det har haft sitt pris i blod, svett, tårar och en alldeles för stor summa pengar.


När den här etappen är klar kommer vi ta det lugnt nåt år innan vi fortsätter med utbyggnaden. Under tiden gör vi några nödlösningar så som att göra vardagsrum av vårat sovrum och istället tar vi ett annat rum på övervåningen.         

Av ettlivilund - 2 februari 2011 23:06

Den här veckan har vi jobbat på som bara den här hemma. Vill bli klara med det här nu så man kan få leva som vanliga människor och lägga tiden på roliga saker.


Vi har iaf fått upp listerna som sitter under överskåpen...

Lite svårt att se kanske, men det är den lilla kanten som sticker ner under skåpluckorna.


Idag har vi även rivit ut det gamla fönstret i ett av sovrummen. Så nu kan äntligen skiljeväggen byggas klart och spån samt gips kan sättas klart på väggarna.

   

Det gamla fönstret satt precis bredvid det nya. Där bräderna står ska det byggas igen för där inne blir det en klädkammare.  


Det andra sovrummet är i stort sett färdiggipsat, det återstår bara en vägg.

  


Tidigare idag var rörmockaren förbi med våran nya varmvattenberedare. Då fick vi lite mer jobb eftersom den gamla skulle tömmas och monteras bort. Sen skulle den nya på plats innan rörmockaren kom tillbaka. Så ikväll har han varit här och installerat den.

  

Borrade hål i den gamla för att lätta på trycket och tömma den på vatten.


Som ni ser hade den gamla gjort sitt. Den hade rostat sönder totalt och hade varit nära att sprängas. Rörmockaren sa att om vi hade stängt av varmvattnet så hade den sprängts direkt. Sjukt. 

Men nu är den nermonterad och den nya sitter på plats.


I morgon väntar tandläkaren för min del och lagning av en kindtand. Aj aj aj. Spruträdd som jag är så vägrar jag bedövning och lagar utan   

Men på fredag väntar nåt av det bästa... Jag ska ÄNTLIGEN till frissan!!!   

Ovido - Quiz & Flashcards